De laatste Tweede Kamerverkiezing vond plaats op 15 maart 2017. Normaal gesproken vindt de Tweede Kamerverkiezing om de vier jaar plaats, in maart of mei (afhankelijk van de vraag of in hetzelfde jaar ook verkiezingen zijn voor provinciale staten of gemeenteraden). De volgende Tweede Kamerverkiezing vindt in beginsel plaats op 17 maart 2021.

Ben Knapen en zijn team staan in de startblokken om het verkiezingsprogramma 2021-2025 te schrijven.Het team van programmamakers is breed samengesteld en heeft er zin in.
Naast Ben Knapen doen onder andere Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en opiniemaker Sywert van Lienden mee.

Ben Knapen is fractievoorzitter van de Eerste Kamer-fractie van het CDA. Eerder was hij staatssecretaris, journalist en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.
Partijvoorzitter Rutger Ploum: ‘We kiezen voor een voorzitter met veel ervaring binnen het CDA en daarbuiten.
Ben Knapen kent het politieke veld en heeft een uitstekende antenne voor wat er in de samenleving speelt. Samen met zijn team dat het geluid van onder meer gezinnen, ondernemers, onderwijs en ouderen vertegenwoordigt gaan ze aan de slag met nieuwe plannen voor een land dat we door willen geven. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van de zij aan zij maatschappij die samen de uitdagingen van deze tijd aangaan.’

Het hele team van Ben Knapen bestaat uit Hanke Bruins Slot (Gedeputeerde Provincie Utrecht), Cecile Heemels (partner bij Ernst & Young), Marianne Hirsch Ballin (Hoogleraar Straf- en strafprocesrecht VU Amsterdam), Sywert van Lienden (Opiniemaker), Pieter Omtzigt (Tweede Kamerlid), Hein Schumacher (CEO bij Friesland Campina), Carel Stolker(Rector magnificus Universiteit Leiden) en Eline Vedder (Boerin en Statenlid). Adviseurs zijn Pieter Jan Dijkman (Directeur Wetenschappelijk Instituut), Pieter Heerma (Fractievoorzitter Tweede Kamer), Esther de Lange (Delegatieleider Europa), Rutger Ploum (Partijvoorzitter)en Richard van Zwol (Voorzitter Wetenschappelijk Instituut).

De komende maanden gaat het team van programmamakers het land in om gesprekken te voeren en te luisteren naar leden en maatschappelijke organisaties. Zo organiseren we per regio een CDA100 waar leden mee kunnen denken over het land dat we door willen geven. Daarnaast kan iedereen vanaf vandaag al ideeën aanleveren via verkiezingen@cda.nl

Het concept-verkiezingsprogramma is eind oktober klaar en op het verkiezingscongres van december 2020 wordt het programma door de leden vastgesteld.

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra