CDA Achtkarspelen bezoekt een bloeiend innovatiehuis

CDA Achtkarspelen bezoekt een bloeiend innovatiehuis

Op 26 november bezocht CDA Achtkarspelen het Innovatiehuis Lauwersdelta in Buitenpost. Het Innovatiehuis bestaat inmiddels uit een netwerk van meer dan 60 bedrijven. Het Innovatiehuis is opgericht naar Deens model en heeft als doel een broedplaats te zijn voor innovatie en nieuwe verbindingen tussen zowel gevestigde als startende bedrijven. Zo worden starters door reeds bestaande bedrijven geholpen om de eerste moeilijke fase op een goede manier door te komen en dankzij de vele spontane netwerk contacten wordt iedereen gestimuleerd en uitgedaagd om het beste uit zichzelf en hun bedrijf te halen.

Tom de Boer, bestuurslid van het Innovatiehuis, nam ons mee in de geschiedenis van het Innovatiehuis en de ontwikkelingen die er de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Een heel belangrijke stap in de ontwikkeling van het Innovatiehuis was het benoemen van een innovatiemakelaar. Martin van der Veen vervult die rol met verve en is altijd druk bezig om de verbinding tussen ondernemingen, onderwijs en overheid te versterken. De motor is volgens Tom de Boer in de persoon van Martin van der Veen inmiddels goed op toeren gekomen.

Tijdens een aantal enthousiaste pitches lieten de dames Roos en Hilde van Bynt.nu, Nayara van der Veen van Fritech en Rein Benno van der Wal van Alfa accountants zien wat ze in huis hebben en op welke manier zij gestimuleerd worden in het Innovatiehuis, terwijl ze tegelijkertijd mede ondernemers stimuleren in hun ontwikkeling.

Door het CDA bezoek is nu ook een verbinding gelegd met de politiek. Innovatiemakelaar Martin van der Veen sprak tijdens het afsluitende buffet de hoop uit dat hij nog aan vele afgevaardigden uit de politiek zijn enthousiaste verhaal mocht vertellen. Het Innovatiehuis is volgens de CDA Achtkarspelen goed Dwaande voor ondernemers!

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Nico BosAuke Attema