CDA Achtkarspelen bezoekt Gerkesklooster-Stroobos

CDA Achtkarspelen bezoekt Gerkesklooster-Stroobos

CDA Achtkarspelen heeft de gewoonte om tweemaandelijks een dorpsbezoek af te leggen. Elk dorp komt aan bod. We spreken dan in ieder geval een vereniging, een bedrijf en met Plaatselijk Belang. Dit keer was Gerkesklooster-Stroobos aan de beurt.

In het kantoor van Piet Kuipers spraken we ten eerste met Sjoukje Boersma van het bedrijf Smeeing Onroerend Goed. Zij sprak over de nieuwbouwplannen van Smeeing op de locatie Verpauperde panden De Haan in het drop. Het hele gebeuren speelt al 10 jaar. Eindelijk ligt er nu een goed plan. Er is onbegrip over contacten met de gemeente over de totstandkoming en de voortgang van de bouwplannen.

Hierna hadden we afgesproken in de Herberg van Stroobos met vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Gerkesklooster-Stroobos. Zij zouden graag zien dat de verlichting en snelheidsremmers over de gehele Parallelweg doorgetrokken werden vanwege de veiligheid van fietsende schoolgaande kinderen. Ook zouden zij wel willen weten wat er nu gebeurd met het oude, uitgebrande pand. Van wie is het pand en wat gebeurt er nu mee? In april zullen we ook weer aanwezig zijn bij de jaarvergadering van PB.

Ook heeft PB ons uitgenodigd om van 3 t/m 7 april vooral naar Omrop Fryslân te kijken in verband met Doch it foar dien doarp. Daarin staat Gerkesklooster-Stroobos volop in de schijnwerpers en dat zullen we dan ook zeker doen!

Weer terug in het kantoor van Piet Kuipers volgde een gesprek met H&I, die straks verder gaan onder de naam ´Ondernemersvereniging Gerkesklooster-Stroobos´. Deze naam is meer dekkend voor de leden (waaronder ook boeren) die zij hebben. Zij pleiten voor het behoud van de brandweer in Buitenpost, vanwege de kennis en ervaringen die zijn hebben met de verschillende bedrijven (Melkfabriek, Sikma, Heiploeg) en de veel kortere uitrukkingstijd.

Ten slotte hadden we een gesprek met Janny Reitsema van de 4 Elementen . Zij is druk in gesprek met de gemeente over de woon-werkvoorziening voor jong volwassenen.
Al met al was het een zeer interessante middag. Ons volgende bezoek zal plaatsvinden in De Harkema.

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra