CDA-Achtkarspelen: meer ruimere appartementen voor senioren in Achtkarspelen

CDA-Achtkarspelen: meer ruimere appartementen voor senioren in Achtkarspelen

In veel dorpen zijn er bouwactiviteiten echter dit beperkt zich tot een paar woningen voor de sociale huursector,  particuliere verbouw en hier en daar een kavel.

Bouwlocatie Van den Brug Buitenpost
Tussen de provincie en gemeenten in het noordoosten van Fryslân is afgesproken dat er plafondloos gebouwd kan worden in binnen- stedelijk gebied.
“Het mooie van dit akkoord is dat de gemeente kunnen bouwen waar ze willen mits dit maar binnen de zg binnenstedelijke contouren valt”  aldus Romke van der Wal woordvoerder RO van de fractie. Het is nu tijd om door te pakken en de gemeente moet samen met marktpartijen de kansen benutten. Plannen in Buitenpost stranden om de te strakke kaders van de overheid. Wat de CDA fractie betreft wordt er in samenspraak met de omgeving gekeken naar een appartementencomplex op Van den Brug - locatie ook het braakliggende stuk bij Lutkepost kan ingevuld worden met een woontoren. Daarnaast is er jn Surhuisterveen een prachtig initiatief. Dit zijn slechts enkele voorbeelden in meer dorpen liggen kansen.

Doorstroming en plek voor starters
Er is een acute en dringende behoefte aan woningen en seniorenappartementen. De mogelijkheid is mits er binnen contouren gebouwd kan worden.
Het CDA  Achtkarspelen wil dat het college van Achtkarspelen zo snel mogelijk met concrete plannen naar de raad komt. De aanstaande woonvisie kan daarbij helpen maar de onderliggende rapporten lijken alweer achterhaald nu er zelfs in de “krimpdorpen” geen woningen meer te koop staan.
We zijn er verantwoordelijk voor dat ook onze ouderen een mooie plek krijgen in dorpen waar ze nu wonen aldus de CDA fractie.  We moeten zorgen voor een gezonde doorstroming op de woningmarkt zodat er plaats komt voor starters op de woningmarkt.

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra