CDA Achtkarspelen steekt handen uit de mouwen in het kader van NL Doet 2015

CDA Achtkarspelen steekt handen uit de mouwen in het kader van NL Doet 2015

In februari 2015  is het CDA Achtkarspelen op werkbezoek bij de Spitkeet in Harkema geweest om te praten over de diverse ontwikkelingen van dit themapark. Afgelopen zaterdag was het CDA  opnieuw op bezoek bij de Spitkeet maar ditmaal om als vrijwilligers in het kader van NL Doet, de Spitkeet weer spic en span te krijgen voor het nieuwe seizoen.

NL Doet is een initiatief van het Oranjefonds. Dit fonds organiseert jaarlijks samen met duizenden organisaties in het land de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL Doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben er 1,5 miljoen mensen aan deelgenomen.

Tien CDA’ers samen met nog een tiental andere vrijwilligers hebben de verschillende huisjes van de Spitkeet gestoft, gesopt, ramen gelapt en de dakgoten schoongemaakt. De mensen van de Spitkeet zorgden voor de nodige koffie en als afsluiting werden de vrijwilligers op soep en broodjes getrakteerd die bijzonder in de smaak vielen na een ochtend poetsen en boenen. Op deze manier geeft het CDA aan niet alleen in gesprek te willen met verschillende organisaties zoals de Spitkeet maar ook daadwerkelijk wat te doen. In campagnetijd zijn de verschillende partijen veelal zichtbaar via posters, flyers en social media. Het CDA Achtkarspelen wil ook graag na de verkiezingen in gesprek gaan en daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken.

De CDA’ers in actie: nl-doet-dagen-2015-bij-spitkeet en  DeHarkemaFRL en op onze facebookpagina   ( foto's Fokke Ophuis) 

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Nico BosAuke Attema