CDA Achtkarspelen zoekt talent

CDA Achtkarspelen zoekt talent

Gezocht: verbinders met het hart op de goede plaats’. 

Zaterdagmorgen 22 april van 10.00-12.00 uur nodigt CDA Achtkarspelen iedereen uit die zich wil inzetten voor de samenleving. Op camping Blauwverlaat in Augustinusga is er een bijeenkomst voor iedereen die zijn talent wil inzetten voor de gemeente Achtkarspelen. Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen zoekt CDA Achtkarspelen naar talent voor de toekomst. Bestuursvoorzitter Nico Bos en wethouder Jouke Spoelstra doen mee aan deze zoektocht.


De Talent-bijeenkomst is bedoeld voor alle mensen die hun talent willen inzetten voor de komende raadsperiode. Tijdens een laagdrempelige bijeenkomst maak je onder het genot van een kopje koffie of thee kennis met het lokale bestuur. Hierna is er de mogelijkheid om via een aantal speeddates vragen te stellen aan een bestuurslid, raadslid en wethouder.

'Veel mensen vinden politiek vaak saai. Mijn ervaring is juist dat de gemeente-politiek heel laagdrempelig en ook concreet is. Ik merk dat wanneer de politiek besluiten neemt over een dorp, een sportvereniging, het groenonderhoud en wegen inwoners wel degelijk mee willen denken. Het gaat over je eigen gemeente, dorp of buurt. Je woont, werkt en sport in Achtkarspelen, daarover meepraten is niet alleen belangrijk maar maakt het ook tastbaar en interessant.', aldus wethouder Jouke Spoelstra. Voorzitter Nico Bos gelooft vanuit het CDA in de kracht van het samen doen. “De ene mens is een ‘doener’ en de andere een ‘prater’. Maar elk talent kan een steentje bijdragen.”

Persoonlijke ontwikkeling

Het maakt niet uit hoe oud je bent of welke specifiek kennis of kunde je hebt. Voorzitter Nico Bos: “We zijn op zoek naar kandidaat-raadsleden voor onze kieslijst. Daarnaast hebben we nog vele taken en activiteiten waar mensen hun talent kunnen ontwikkelen. In ruil daarvoor geven wij ruimte voor ideeën en persoonlijke groei. We denken aan mensen die raadsleden willen steunen of mee willen denken met het bestuur. Maar ook is er ruimte voor talentvolle mensen die willen meewerken in de verkiezingscampagne zoals het bijhouden van sociale media, met maken van een folder etc. Kortom we zijn op zoek naar maatschappelijk betrokken mensen die de CDA achterban in beweging kan brengen.” Meld je aan voor de bijeenkomst op 22 april via e-mail  n.bos5@chello.nl of  j.spoelstra@achtkarspelen.

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra