CDA fractie bezoekt bouwbedrijf U. Veenstra

CDA fractie bezoekt bouwbedrijf U. Veenstra

Op maandag14 september heeft de CDA fractie een werkbezoek gebracht aan Bouwbedrijf U. Veenstra in Harkema. Een bouwbedrijf begonnen in de tachtiger jaren en uitgegroeid tot een gerenommeerd bouwbedrijf in onze gemeente. Jaarlijks bouwt het bedrijf circa zeventig houtskelet nieuwbouw woningen in een Nederland. Naast een vast groep van zeventig medewerkers maakt het bedrijf gebruik van diverse onderaannemers uit onze gemeente.

De CDA-fractie liet zich ter voor bereiding op de woonvisie en de omgevingswet, die binnenkort in de raad komt, informeren door de heer De Booij en vroeg hem naar hun visie. De Booij is tevreden over de samenwerking met de gemeente Achtkarspelen. Hij kent wel andere gemeenten waar het lastiger is om mee samen te werken. Het bedrijf is al aan het bouwen in Surhuisterveen en Harkema maar heeft ook gronden in bezit in Surhuisterveen, Twijzelerheide en Buitenpost.


Wanneer de nieuwe woonvisie straks is vastgesteld ziet het bedrijf wel kansen bij met name de grote dorpen in de gemeente en wil daarbij graag samenwerken met de gemeente zodat er gezamenlijk nieuwe woningbouwlocaties kunnen worden ontwikkeld.

De CDA-fractie kan terug zien op een inspirerend werkbezoek bij een mooi bedrijf welke van grote betekenis is voor onze gemeente. In de toekomst kunnen ze een belangrijke rol vervullen hebben bij het ontwikkelen van nieuwbouw locaties.

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra