CDA-fractie bezoekt samenwerkingsschool Surhuisterveen

CDA-fractie bezoekt samenwerkingsschool Surhuisterveen

Unieke samenwerking tussen christelijk en openbaar onderwijs

Hoe waarborg je de oorspronkelijke identiteiten bij het samengaan van een christelijke- en openbare school en hoe verloopt de samenwerking tussen het personeel? Benieuwd naar het antwoord op deze vragen bracht de CDA-fractie Achtkarspelen vorige week een bezoek aan het Voortgezet Onderwijs Surhuisterveen.

Het VO-Surhuisterveen is ontstaan door het samengaan van OSG Singelland en het Lauwers College in Surhuisterveen. Directeur Ralf Buiter vertelde enthousiast en met gepaste trots over zijn school. Leerlingen kunnen kiezen tussen godsdienst en levensbeschouwing en vieringen nemen op de school een belangrijke plaats in. Het personeel gaf en geeft met veel plezier les in Surhuisterveen.

Sinds een paar weken zijn alle leerlingen en medewerkers gehuisvest in één gebouw. Voor dit gerealiseerd kon worden was er een uitbreiding nodig. De talendocenten hebben een plaats gekregen in een nieuwe vleugel en ook de kantine is uitgebreid. Het is goed om te zien dat het voortgezet onderwijs door deze unieke samenwerking voor Surhuisterveen behouden kan blijven.

Foto: eigen foto
V.l.n.r. Gert Terpstra, Ralf Buiter (locatiedirecteur Singelland Surhuisterveen), Lydeke
Zandbergen en Jacob Zwaagstra

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra