CDA-fractie bezoekt Sportvelden Buitenpost

CDA-fractie bezoekt Sportvelden Buitenpost

Zaterdagmorgen 30 maart stond de deur van de bestuurskamer van VV Buitenpost wagenwijd open. Diverse politici betraden de ''boardroom'' van wat men met trots de grootste voetbalvereniging van Achtkarspelen mag noemen. Rinze Fokkema heette ons namens VV Buitenpost en KV De Flamingo’s van harte welkom op sportpark De Swadde.

Kunstgras oplossing
Het bezoek was niet zonder reden namelijk bij de korfbalclub en voetbalclub heeft men een tekort aan ruimte. En dan heeft men het niet over kleedruimte of kantine. Nee die zijn recentelijk met eigen middelen klaar gemaakt voor de toekomst. Nee men heeft gebrek aan ruimte om te trainen en wedstrijden te spelen. Graag ziet men dat de gemeente meedenkt in oplossingen. Een toekomstbestendige oplossing zou je wat de clubs betreft kunnen zoeken in de aanleg van kunstgrasvelden

Erbarmelijke staat velden
Zeker nu het college aangeeft kansen te zien voor kunstgras slaan de clubs uit Buitenpost op de trom. Al jaren zo blijkt is het college op de hoogte met de erbarmelijke staat van de trainings en wedstrijdvelden op sportpark De Swadde. Een compliment richting gemeente was er zeker. Als er kleine probleempjes zijn dan worden die waar mogelijk adequaat opgelost. Daarnaast hebben de clubs zelf onderzoek gedaan naar de bezettingsgraad. En volgens de normen van de KNVB (voetbal) en de KNKB (korfbal) voldoet De Swadde niet aan de richtlijnen/normen die zijn vastgesteld zo kon men ons vertellen. Reden genoeg om de gemeentelijk politiek bij te praten. Na een rondleiding door de kleedaccommodaties en langs de velden konden politici met eigen ogen zien hoe het met de velden gesteld is. De clubs zo liet men ons weten hebben al veel werk verricht om inzichtelijk te maken dat het erg knijpt op De Swadde. Uiteraard neemt onze fractie deze geluiden serieus en zal ze meenemen in hun overwegingen.

Sporten is gezond.
Het CDA pleit voor een duidelijk lijn wat betreft accommodatievoorziening. Toekomstbestendig met duidelijk inzet van eigenclub mensen. De gemeente zal wat het CDA betreft een duidelijk rol blijven spelen op sportief gebied. Zoals bekend is overgewicht een duidelijk maatschappelijk probleem wat veel gezondheidsproblemen kan op[ leveren. Om maar te zwijgen over de kosten die dat met zich mee brengt op het gebied van gezondheidszorg. Wat het CDA betreft is voorkomen beter genezen. Multifunctionele speelvelden zoals kunstgras passen daar prima in. Faciliteren op diverse gebieden en denken in mogelijkheden. Niet alles bedenken achter het buro maar ondersteuning in het veld. Initiatieven uit de dorpen of van de clubs zullen bij onze fractie kunnen rekenen op een warm onthaal. Uiteraard groeien de bomen niet meer tot in de hemel. Maar samen kunnen we meer.


Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra