CDA-fractie bezoekt zwembad de Kupe

CDA-fractie bezoekt zwembad de Kupe

De afgelopen zomermaanden zijn er bij het zwembad de Kupe in Buitenpost onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Reden voor de fractie van het CDA om een werkbezoek aan het zwembad te brengen.

“Ik heb het als zeer plezierig ervaren dat er eindelijk een fractie werkelijk komt kijken in de accommodatie. Er wordt veel over de Kupe gesproken, maar ik was blij verrast toen de CDA-fractie kontakt opnam voor een afspraak. aldus Henrica Bergsma de nieuwe manager van het Buitenposter zwembad.“Het onderhoudswerk was hard nodig, de brandonveilige plafonds moesten vervangen, en de gladde tegelvloeren bij de douches aangepast. Ook in de machinekamer is er het nodige verbeterd. “
De afgelopen vijfentwintig jaar is er duidelijk te weinig aandacht voor het onderhoud geweest, zo werd wel duidelijk. Nu is er inhaalslag te maken. Er zal nu nog een plan van aanpak gemaakt moeten worden voor de komende jaren. Er komen jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers, enm tijdens het bezoek was het ook een komen en gaan van ouders met kinderen voor het leszwemmen.
“De afgelopen jaren is het hele team bijgeschoold. We werken met een nationaal zwemdiploma . Bezoekers komen uit een grote regio, en we zitten duidelijk weer in de lift. We blijven vernieuwen en proberen een zo breed mogelijk programma te bieden. Zwemlessen voor kinderen, maar ook activiteiten voor speciale doelgroepen en ouderen zoals aquarobic, aquajogging en Fifty fit.” Zo legt Henrica Bergsma uit aan de CDA-ers. Bij een rondleiding door het bad kon ze ook wijzen op al de noodzakelijke aanpassingen. Opmerkelijk was ook de nieuwe frisse uitstraling.

“Het hele team heeft de handen uit de mouwen gestoken, en we hebben zelf het schilderwerk uitgevoerd. Met elkaar zetten we de schouders eronder, en wordt er ook steeds gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit.” Sportfondsen heeft nog enkele jaren een kontrakt met de gemeente en hoe de toekomst er uit zal zien is nog niet duidelijk. Er zijn verschillende scenario’s te bedenken en de komende jaren zal er een afweging gemaakt moeten worden. De fractie leden waren positief over het bezoek en blij dat ze een indruk hebben gekregen.

Nicolai Beton

Eerder op de middag werd Nicolai-beton bezocht. Het is een bedrijf wat nog maar enkele jaren gevestigd is in Buitenpost. Met een team van 15 medewerkers worden dagelijks betonproducten gemaakt. Van trappen tot picknictafels en wandelementen voor woningbouw en grote utiliteitswerken. Nicolai heeft kennis en ervaring opgedaan in de betonindustrie bij verschillende bedrijven. Vele grote bouwbedrijven weten dit nog jonge Buitenposter bedrijf te vinden. “Goede kontakten, flexibiliteit en korte lijnen zijn uiterst belangrijk. De portefuille is nog steeds goed gevuld, en we hebben alle vertrouwen in de toekomst” zo maakte Nicolai duidelijk aan de CDA-fractieleden.
Afsluitend was er een onderhoud met plaatselijk belang. Er zijn positieve ontwikkelingen: er worden door de SWA nieuwe huurwoningen gerealiseerd, de Tsjerkestrjitte is gerenoveerd en de plannen om het stationsgebied verder te ontwikkelen zijn belangrijke kansen voor Buitenpost. De aanleg van de zuidoostelijke rondweg komt heel dichtbij. “wanneer het zware doorgaande verkeer niet meer door het dorp komt zal het aantrekkelijker worden voor het winkelende publiek, en daar moet van geprofiteerd worden.” Er is een ‘kerncommissie’ in het leven geroepen die zich hier mee bezig zal gaan houden. Zorgen zijn er om het sociaal cultureel werk en ook over het voortbestaan van het zwembad. Het zijn belangrijke voorzieningen voor de leefbaarheid en plaatselijk belang gaat zich hier dan ook voor inzetten. “Het was een heel nuttig bezoek,” aldus fractielid Filippus Roorda uit Buitenpost. “Binnenkort komt er een discussieronde met alle dorpen over een structuurvisie. Al deze onderwerpen die we besproken hebben kunnen ook dan aan de orde komen. In Buitenpost zijn veel kansen en mogelijkheden en het is goed om over de toekomst na te denken en daar plannen voor te maken.”

 

Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra