CDA-fractie gaat voor nieuw innovatief 25 meter bad in Buitenpost

CDA-fractie gaat voor nieuw innovatief 25 meter bad in Buitenpost

CDA Achtkarspelen rekent op innovatieve aanbesteding duurzame zwemsportaccommodatie.

Zwembad de Kûpe kan worden aanbesteed. Dit betekent dat er kansen zijn voor eventueel een nieuw of verbouwde zwemsportaccommodatie in Buitenpost. De CDA-fractie heeft een duidelijk signaal afgegeven richting het college van de gemeente Achtkarspelen. In de raadsvergadering van donderdag 12 januari is duidelijk geworden dat het zwembad in Buitenpost een voorziening is die de inwoners van onze gemeente niet wil missen. Uit onderzoek blijkt ook dat de huidige gebruikers bij een eventuele sluiting overwegen om te stoppen met hun favoriete sport. Voor velen komen dan hun sportieve uurtjes in het geding komt. Het CDA wil dat niet en staat juist voor sportstimulering.

Er is duidelijk behoefte aan meer ruimte voor binnensporten. De sporthal in Buitenpost heeft een bezettingsgraad van rond de 100%. Daarnaast is het gymlokaal in het dorp sterk verouderd en aan vervanging toe. Duidelijk is dat exploitatie van een zwembad alleen een moeilijke zaak is. Wellicht biedt een combinatie van voorzieningen betere mogelijkheden.
CDA Achtkarspelen draagt graag bij aan sportieve gemeente. Tegelijk zien we ook dat er lastige tijden op ons afkomen, tijden van bezuinigingen. Dan wordt het tijd om creatief en innovatief om te gaan met bezittingen. Een tijd om te kijken naar besparingen op het gebied van energie, een tijd ook om de krachten te bundelen. Het CDA staat voor sportstimulering en rekent op een innovatieve aanbesteding voor een duurzame zwemsportaccommodatie.

CDA-fractie Achtkarspelen

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra