CDA Fryslan brengt bezoek aan Achtkarspelen

CDA Fryslan brengt bezoek aan Achtkarspelen

Donderdag 5 maart bezochten Sander de Rouwe (lijsttrekker CDA Fryslân), kandidaat Statenlid Maaike Prins (nr. 10) en Bé de Winter (lijsttrekker CDA Wetterskip) de gemeente Achtkarspelen. Samen met de lokale raad- en bestuursleden bezochten zij deze dag een aantal bedrijven en werd het gesprek aangegaan met de inwoners.

Zo werd allereerst het succesvolle online-marketing bedrijf ‘Sterc’ in Surhuisterveen bezocht. Tijdens de gesprekken met dit bedrijf werd duidelijk dat ook in Achtkarspelen behoefte is aan glasvezel (snel internet). Sander de Rouwe: “naast de gewone asfaltweg is de digitale snelweg ook zeker iets wat prioriteit heeft bij het CDA. Inmiddels zijn er al enkele initiatieven in gang gezet en wij gaan er vanuit dat dit zich door zal zetten. Het bedrijf 'Sterc' staat symbool voor Achtkarspelen, een gemeente die bekend staat om zijn ondernemende inwoners.”

Na dit bezoek werd het centrum van Surhuisterveen bezocht waar de kandidaten samen met de lokale raads- en bestuursleden in gesprek gingen met het winkelende publiek. Vervolgens werd doorgereden naar Harkema waar enkele energiezuinige woningen van Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) werden bezichtigd. Hier werd uitleg gegeven op welke manier SWA werkt aan het energiezuiniger maken van woningen. Volgens de kandidaten van CDA Fryslan een belangrijk punt want duurzaamheid en energie spelen op dit moment een belangrijke rol in de provinciale politiek. Hierna werd doorgereden naar zwembad de Kûpe te Buitenpost. Door de gemeente is kenbaar gemaakt dat de subsidie op termijn wordt stop gezet. Als reactie hierop hebben een aantal vrijwilligers uit Buitenpost de handen ineengeslagen en wordt aan plannen gewerkt om het zwembad open te houden en eventueel zelfs een nieuw zwembad te realiseren. Maaike Prins: “initiatieven van onderop zijn altijd goed en als CDA stimuleren we die ook, niet de markt, niet de overheid maar de mienskip. Dit zwembad hier in Buitenpost is daar een prachtig voorbeeld van”. Tot slot werd ook het centrum van Buitenpost aan gedaan om daar in gesprek te gaan met de inwoners.

(v.l.n.r.): Marten Claus, Bé de Winter, Sander de Rouwe, Nico Bos, Lydeke Zandbergen, Maaike Prins en Jouke Spoelstra

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Nico BosAuke Attema