CDA Achtkarspelen in 140 tekens

CDA Achtkarspelen in 140 tekens

Bijdrage van onze lijsttrekker Lydeke Zandbergen-Beishuizen in de rubriek spreekbuis van De Feanster van 29 januari 2014 jl.

CDA in 140 tekens?!

Herkent u deze voorwaarde?

Vandaag de dag kunnen we ons geen wereld voorstellen zonder de computer. Onze wereld is klein geworden. Als docent had ik met leerlingen en ouders geregeld gesprekken over vervolgstudies. Een keuze voor een opleiding verder dan Leeuwarden of Groningen, was zo’n 20 jaar geleden vaak onbespreekbaar. De tijden zijn veranderd. Een studie wordt nu vaak gecombineerd met een buitenlandstage, want het is goed om buiten de eigen grenzen te kijken.
De afstand met zoon, dochter, vriend of vriendin is fysiek dan groot, maar naast bellen hebben we via de face-time, whats app, sms, e-mail gemakkelijk contact.  Sociale media hebben een grote impact op ons leven. Sociale media maken de lijntjes korter.

Het CDA in 140 tekens?!
140 tekens is de maximale lengte van een twitterbericht. Als lijsttrekker van het CDA maak ik hier nu ook gebruik van. Het CDA in 140 tekens kan dat? Jazeker!

Het CDA staat voor:
- Mooi wonen en leven in Achtkarspelen
- Een ondernemend Achtkarspelen
- Een verantwoord financieel beleid

Het CDA wil graag dat mensen met plezier (blijven) wonen en leven in Achtkarspelen. Dat betekent dat de zorg, waarvoor we als gemeente de verantwoordelijkheid hebben en steeds meer krijgen goed moeten organiseren.  Solidariteit is één van onze uitgangspunten. Sociaal zwakkeren, jongeren en ouderen mogen niet de dupe worden van de nieuwe wetgeving.
Wonen en leven is vaak gekoppeld aan werk. Achtkarspelen heeft veel ondernemers. Het CDA gaat uit van gespreide verantwoordelijkheid. Dat betekent o.a. dat ondernemers geen last moeten ondervinden van (te) veel regels. De gemeente Achtkarspelen kan haar energie beter stoppen in een goede aansluiting op de A7.
Niet alleen ondernemers ondernemen. Er zijn in Achtkarspelen veel ‘ondernemende’ vrijwilligers. Het initiatief van Stichting De Kûpe ondersteunt het CDA van harte.
Het CDA maakt zich zorgen over de financiële draagkracht van Achtkarspelen. Mede, omdat ik me verantwoordelijk voel voor de toekomst van onze jeugd, heb ik gekozen voor een overstap naar de politiek. Het gaat niet alleen om morgen, maar vooral ook om óvermorgen. Dat betekent o.a. een verantwoord financieel meerjarenbeleid. Zo is verhoging van de gemeentelijke belastingen hoger dan de inflatie voor het CDA niet bespreekbaar.

Lydeke Zandbergen, lijsttrekker CDA

 

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra