CDA maakt zich zorgen en stelt vragen over verkoop ijsbaan Drogeham

CDA maakt zich zorgen en stelt vragen over verkoop ijsbaan Drogeham

foto Geert Huisman

CDA maakt zich zorgen en stelt vragen over verkoop ijsbaan Drogeham

IJsbaanvereniging “Eendracht” uit Drogeham maakt al tientallen jaren gebruik van grond van VDM. Op deze grond bevinden zich de ijsbaan zelf,  de bijbehorende kantine, kleedhok, materiaalberging verlichting, drainage, pompen en diverse afzettingen. De grond wordt al deze jaren door VDM gratis ter beschikking gesteld aan de ijsbaanvereniging.


Vanwege de financiële perikelen bij VDM heeft de Rabobank de regie op verschillende werkvelden van VDM overgenomen waaronder ook het beheer van alle grondposities. De ondergrond van de sinds jaar en dag bestaande ijsbaan maakt hier deel van uit.


De Rabobank is thans voornemens (deze week)  o.a. dit ijsbaanterrein van de hand te doen. Hierdoor is de kans groot  dat Drogeham op zeer korte termijn deze voorziening verliest.  De ijsbaanvereniging verliest dan tegelijkertijd al de genoemde voorzieningen nu de eigenaar van de ondergrond juridisch gezien ook eigenaar is van alle opstallen. Tot nu toe is de Rabobank inhoudelijk niet bereikbaar voor de ijsbaanvereniging en plaatselijk belang.


Vandaar dat het CDA schriftelijke vragen stelt aan het college over de eventuele rol die de gemeente zou kunnen spelen om de ijsbaan voor Drogeham te behouden. Voorts vraagt het CDA zich ook af wat de rol is die de gemeente speelt ten opzichte van de andere ijsbanen in de gemeente.

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra