CDA op werkbezoek fractie bij Biddle in Kootstertille

CDA op werkbezoek fractie bij Biddle in Kootstertille

Op 21 april is de gemeentelijke CDA fractie op bezoek geweest bij Biddle in Kootstertile. Directeur Wiebe de Vries vertelde enthousiast over de innovatieve onderneming die zich met name richt op luchtgordijnen en klimaatbeheersing. Het in 1943 opgerichte bedrijf kwam in 1957 naar Nederland en verhuisde in 1962 van Amsterdam naar Kootstertille 

Internationaal bedrijf
Inmiddels is Biddle een internationaal bedrijf geworden met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Belgie en Canada. Van de omzet komt zo’n 75% uit het buitenland. Met een eigen research- en development afdeling en intensieve contacten met technische universiteiten en onderzoekscentra blijft Biddle koploper in haar branche.


Grote werkgever in de regio
Toch is Biddle niet meer uit Kootstertille weg te denken. Met 90% van de werknemers uit de regio is Biddle een belangrijke werkgever. De betrokken werknemers zorgen samen voor het perfecte eindresultaat.Friso Steegstra nam de CDA fractie mee naar de fabriek. Een mooie ruime productiehal met een prachtig machinepark waarbij alles er tip top uitziet. Met uitgekiende productieprocessen wordt zeer efficiënt gewerkt. Kortom Biddle is een bedrijf met veel historie en staat er goed op voor de toekomst!

Friso Steegstra geeft uitleg over eigen ontwikkelde meettechnieken 

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra