CDA8K dringt aan op snelle aanleg van glasvezel in buitengebied

CDA8K dringt aan op snelle aanleg van glasvezel in buitengebied

De CDA fractie in Achtkarspelen wil dat snel wordt begonnen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Het CDA dient daarom tijdens de raadsvergadering vanavond een motie in met het verzoek aan het college om te onderzoeken op welke manier de aanleg van glasvezel in het buitengebied zo snel mogelijk van start kan gaan. 

CDA-fractielid Romke vd Wal: “We zijn al jaren druk om een goede breedbandverbinding in het buitengebied voor elkaar te krijgen. Nu er vanuit de provincie schot in de zaak komt, willen we daar zo snel mogelijk van profiteren. We vragen ons college dan ook om te kijken op welke manier dit op korte termijn kan worden gerealiseerd. Daarbij is het wellicht verstandig om te participeren in Kabelnoord. Het CDA wil dan ook laten onderzoeken of er mogelijkheden zijn om als gemeente te participeren in Kabelnoord om ervoor te zorgen dat de inwoners van Achtkarspelen zo snel mogelijk van een snelle glasvezelverbinding worden voorzien.”

Dit weekend werd bekend dat Kabelnoord definitief kan beginnen met de aanleg van snel internet in het buitengebied. Volgende maand sluiten de provincie Fryslân en Kabelnoord een definitieve overeenkomst.

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Nico BosAuke Attema