‘Failliet van Pasana drama voor Noordoost Fryslân’

‘Failliet van Pasana drama voor Noordoost Fryslân’

DOKKUM – Het faillissement van Zorggroep Pasana is een drama voor Noordoost Fryslân. De medewerkers, cliënten, patiënten en medici verdienen alle mogelijke steun in deze hectische tijd. Dat stellen de CDA gemeenteraadsfracties in Dantumadiel, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Kollumerland c.a.

De CDA fracties leven in de eerste plaats enorm mee met de mensen die dagelijks goede zorg leveren en die dit faillissement direct raakt. “Dit raakt Noordoost Fryslân in het hart. Voor de 1400 medewerkers is er een persoonlijk drama en voor de regio het verlies van een belangrijke zorgvoorziening” aldus Roel Dijkstra, gemeenteraadslid in Dantumadiel.

Vertegenwoordigers van de CDA fracties uit Noordoost Fryslân zijn woensdagavond bijeengekomen. Daar is onder meer gesproken over de consequenties van het faillissement van Zorggroep Pasana en welke acties er vanuit de gemeentelijke overheden mogelijk zouden zijn. Ze willen alles wat mogelijk is in het werk stellen om als regio door deze hectische tijd te komen.

Roel Dijkstra: “Komt er een doorstart voor Pasana? En wat betekent dit voor de positie van ziekenhuis De Sionsberg en de ouderenzorgcentra die eerder met sluiting zijn bedreigd? En wat is de toekomst voor de medewerkers? Het zijn enkele van de vragen waarover wij graag duidelijkheid hopen te krijgen”.

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra