Spreekbuis "Inspiratie"

Spreekbuis "Inspiratie"

Bijdrage Gemeenteraadslid Romke van der Wal in de "Spreekbuis" van De Feanster 

Inspiratie…

Vakantietijd wat een heerlijke tijd. Geen strakke planning, geen mail, geen bijeenkomsten en geen vergaderingen. Een mooie tijd om inspiratie op te doen. Tijd om je zinnen te verzetten. Om te genieten van al het mooie wat de omgeving waar je op dat moment verblijft je biedt. Andere plekken in de wereld te ontdekken en nieuwe plannen te maken. Wij hebben ons prima mogen vermaken in Drenthe en aan het Gardameer in Italië. Twee totaal verschillen streken maar volop profiterend van het toerisme.

En in die omgeving doe je ongemerkt inspiratie op. Ideeën voor op je werk, school of anders. Je ziet hoe zaken elders worden aangepakt en uitgevoerd. Eén ding is mij wel opgevallen tijdens mijn verblijf in Drenthe en Italië, de netheid rondom de toeristische trekpleisters. Men is trots op hun bezit en enthousiast over de omgeving. Met elkaar houden ze het netjes, de overheid de openbare ruimte, de inwoners en ondernemers hun camping, winkels en eetgelegenheden.

Toch zit het zit er weer op de vakantie. De meeste scholen beginnen volgende week en de noordelijke bouwvak is afgelopen. Maar misschien is het net als Shakespeare ooit schreef: ‘’Als het hele jaar vakantie was, zou sporten net zo vervelend worden als werken’’.

Achtkarspelen investeerde de afgelopen jaren samen met omliggende gemeenten tienduizenden euro’s om de regio ‘’op de kaart’’ te zetten. Door middel van regiomarketing, het investeren in een fietspadennetwerk en het sponsoren van evenementen etc. Met succes weten elk jaar meer mensen Noord Oost Friesland te vinden om te genieten van deze mooie regio.

De bezuinigingsdrang van GBA/FNP/PvdA op onderhoud van het openbaar groen wordt inmiddels goed zichtbaar voor onze gasten en inwoners. Iets wat wij als CDA niet bepaald een visitekaartje vinden. Investeringen door gemeente en ondernemers zijn toch niet voor niets geweest?
Het is met het onderhoud van openbare ruimte niet anders dan met je eigen woning of auto. Als je geen onderhoud pleegt is ie sneller versleten en levert het een stuk minder op.

Onze (leef)omgeving is een inspiratie bron voor de toerist, laten we het vooral mooi en netjes houden. Maar bovenal laten we er zuinig op zijn! Wat vind jij?

Heb jij nog ideeën of inspiratie opgedaan? Jo hawwe ‘’Rjocht fan sprekken”. Laat het ons weten via de mail r.vanderwal@achtkarspelen.nl 


Romke van der Wal
Raadslid CDA Achtkarspelen.

Originele versie

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Nico BosAuke Attema