CDA-raadsfractie en bestuur op werkbezoek bij Essentra Extrusion

CDA-raadsfractie en bestuur op werkbezoek bij Essentra Extrusion

Door Frans Kuipers

In het kader van kennismaken met ondernemers – een belangrijke doelgroep voor het CDA - was een deel van de nieuwe CDA raadsfractie van de gemeente Achtkarspelen op werkbezoek bij de grootste werkgever in Achtkarspelen Essentra Extrusion. “De nieuwe naam voor Enitor, waarvan pake Johannes Schootstra de grondlegger is. Hij is begonnen met het maken van kettingkasten”, aldus directeur Han Schootsta. 

Essentra Extrusion Buitenpost heeft circa 200 mensen in dienst die dagelijks werkzaam zijn aan de meest uiteenlopende kunstofprofielen. Het bedrijf heeft een eigen Research en Development (R&D) afdeling en een laboratorium metaal bewerking om matrijzen te maken. “Van ontwerp tot logistiek alles onder één dak”, aldus directeur Han Schootstra. Er liggen volop kansen voor hoger personeel en jaarlijks komen er studenten op bezoek die soms later als industrieel ontwerper zich aanbieden.
Essentra Extrusion leidt zelf vaktechnische personeel op, dat ongeveer anderhalf jaar in beslag neemt. Door het uitgebreide technische vakmanschap is Essentra voorloper en wereldspeler in ‘Know en How’ en specialist in de Extrusie industrie. Essentra heeft, als onderdeel van een beursgenoteerde onderneming, met name op investeringsgebied grote voordelen. Op termijn is extra werkgelegenheid mogelijk, omdat de export een echte groeimarkt is. Essentra is bezig met het maken van plannen voor nieuwbouw!!
“Snel kunnen schakelen is een must”, aldus Han Schootstra, die dit als ondernemer ook verwacht van de gemeente. “Hoge Kwaliteit hoge service en afspraak is afspraak zijn zakelijke begrippen, die wij als CDA-raadsfractie van harte ondersteunen”, aldus Lydeke Zandbergen. Om het bedrijfsleven in algemene zin goed te kunnen ondersteunen is, mee door het toenemend aantal internationale transporteurs een goede infrastructuur van groot belang, luidde de algemene conclusie.

Bij de foto: CDA (kandidaats)raadsleden krijgen uitleg over het maken van kunstprofielen door directeur Han Schootstra

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra