Spreekbuis De Feanster : Nieuw zwembad dichterbij dan ooit

Spreekbuis De Feanster : Nieuw zwembad dichterbij dan ooit

Het viel me de laatste weken op dat schrijvers in dit politiek column het steeds hadden over zaken waar u als inwoner van Achtkarspelen niet veel aan hebt. Alles wat geschreven werd was achterhaald. Het maakt toch niet uit wie wat doet, als het maar gebeurt en goed gebeurt.
U heeft een gemeenteraad die u aan het spreekwoordelijke jasje mag trekken. Hoog tijd om te breken met de trend van de afgelopen weken. Laten we eens wat positief schrijven over Achtkarspelen.

Het zwembad blijft open.
De kranten berichtten vorige week diverse malen over het zwembad in Buitenpost. Er is onrust onder het personeel en nu ook onder inwoners en gebruikers. Er zijn meerdere plannen voor nieuwbouw en wat het CDA betreft worden deze plannen goed tegen het licht gehouden.
Met deze plannen lijkt dat de kans op een nieuwe zwemsport accommodatie in Buitenpost of directe omgeving groter is dan ooit.
Tot die tijd blijft het zwembad gewoon open en is het van groot belang dat op volwassen manier met elkaar wordt omgegaan.

Zonder vrijwilligers geen zwembad
Gedreven vrijwilligers hebben de afgelopen jaren het zwembad draaiende weten te houden. Daarnaast heeft een groep professionals er voor gezorgd dat de zwemlessen doorgingen en andere zaken daarom heen goed werden geregeld en georganiseerd. Net als in Surhuisterveen is voor deze constructie gekozen, het grote verschil is dat het bad in Buitenpost een heel jaar geopend is. In beide baden is het tijdens openingstijden een drukte van belang. Het blijkt wel dat de zwemsport en zwemonderwijs leeft in onze gemeente en in wijde omtrek. Jammer dat er baden rondom sluiten dat mag niet gebeuren in onze mooie gemeente. Zwemonderwijs en beweging blijft van groot belang. En één ding is zeker geen enkel zwembad kan open zonder steun van gemeente en geen enkel plan zal haalbaar zijn zonder vrijwilligers. En van vrijwilligers wordt meer en meer gevraagd daar moeten we dus zuinig op zijn.

Sport mag wat kosten
Het CDA Achtkarspelen vind sporten erg belangrijk. Al vroeg kun je ermee beginnen en als het meezit kun je het een leven lang doen. Sporten werkt preventief tegen gezondheidsklachten en dat mag wat ons betreft best wat kosten. In vorige coalities is het niet geslaagd om zwart op wit te krijgen dat we wel willen investeren in het zwembad en in zwemonderwijs. Gelukkig is de huidige coalitie van mening dat er best wel wat geïnvesteerd mag worden in (zwem)sport. Daarom denken wij dat een (zwem)sportaccommodatie voor Buitenpost en omgeving dichterbij is dan ooit.
Meerdere mensen hebben ideeën over een goede oplossing. Alles begint met ambitie.
Laten we met z’n allen vrijwilligers, bedrijfsleven en gemeente de schouders eronder zetten. Daar staan we toch bekend om?
Dan kunnen ook de kranten weer positief nieuws schrijven uit en over de gemeente Achtkarspelen

Namens de gemeenteraadsfractie van het CDA wens ik u Gezegende Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar

Romke vd Wal

r.vanderwal@achtkarspelen.nl

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra