Survivalbaan voor de jeugd in Kootstertille

Maandag 26 oktober is de nieuwe survivalbaan in Kootstertille geopend door de wethouder van Sportzaken samen met een leerling van de basisschool.
De survivalbaan in Kootstertille is gelegen naast de gymzaal aan de Van Harinxmastrjitte. Tijdens de gymles kan er gebruik gemaakt worden van de survivalbaan. Maar ook buiten schooltijden kunnen kinderen hier terecht.
De kinderen uit Kootstertille zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de survivalbaan en hebben vorig jaar met de scholen en de plaatselijke supermarkt een inzameling van statiegeldflessen gedaan voor dit project.
Dankzij bijdragen uit het BOS-project, Vereniging plaatselijk belang Kootstertille en de Survivalclub is de realisatie van de survivalbaan mogelijk gemaakt.

Het CDA vindt de gezondheid van haar inwoners heel belangrijk. Om die gezondheid te verbeteren worden tal van projecten uitgevoerd, zoals een project om overgewicht te verminderen, alcoholgebruik onder jongeren terug te brengen en kinderen al op vroege leeftijd te stimuleren veel te bewegen en bewust te worden van gezond en ongezond gedrag.

BOS-project

Sinds 2007 wordt een tweetal zogenaamde BOS-projecten (Buurt, Onderwijs en Sport) onder de noemer ‘HARTstikke gezond’ uitgevoerd op de basisscholen in Boelenslaan en Kootstertille. Een van de onderdelen van die projecten betreft het creëren van een leefomgeving die kinderen uitdaagt om te bewegen. In Kootstertille was behoefte aan een survivalbaan.
 

Plaats een reactie


(wordt niet getoond op de website)
(antwoord in cijfers)

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra