Werkbezoek zwembad Alblasserdam

Werkbezoek zwembad Alblasserdam

Op uitnodiging van het stichtingsbestuur van zwembad De Kûpe werd maandag 22 december een bezoek gebracht aan een nieuw zwembad in Alblasserdam. Een lange reis, maar zeker de moeite waard.

Dit zwembad is gebouwd volgens het “2521 Gewoon Zwemmen” concept, een initiatief van de KNZB. De naam verwijst naar de maten van het bad: 25 x 21 meter. Het bad heeft acht banen. Een deel daarvan heeft een beweegbare bodem waardoor altijd een deel van het bad in de volledige lengte beschikbaar is voor banen zwemmen. In het zwembad zitten verder kleed- en doucheruimtes, een verhuurbare ruimte, een vergaderruimte en technische ruimtes.

Het concept is uniek vanwege de lagere bouwkosten ten opzichte van een traditioneel bad, de duurzaamheid en het maatschappelijke ondernemerschap zonder winstoogmerk. De lagere kosten worden onder andere bereikt door de bovengrondse bouwmethode en doordat de verenigingen zich actief inzetten bij de exploitatie van het zwembad.

Als CDA willen we maatschappelijke initiatieven waarbij duurzaamheid hoog in het vaandal staat ondersteunen. We zijn dan ook benieuwd naar de vervolgstappen van het stichtingsbestuur van De Kûpe.

Lydeke Zandbergen, fractievoorzitter  

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Auke AttemaSijtze Dijkstra