Zorgen om de zorg

Zorgen om de zorg

Donderdag 5 februari bezocht de CDA-fractie de Tweede Kamer. De fractie uit Achtkarspelen werd ontvangen door een medewerker van de landelijke CDA-fractie en kreeg een rondleiding waarbij de verschillende afdelingen binnen de Tweede Kamer werden aangedaan. Daarnaast werd de fractie ook ontvangen in de fractiekamer en werd een bezoek gebracht aan de handelingenkamer. De handelingenkamer is de kamer waarin alle gesproken woorden in de Tweede Kamer staan opgeslagen in boeken. Dat dit een bibliotheek aan informatie en boeken oplevert kunt u zien op onderstaande foto.

Belangrijkste onderdeel van het bezoek was een gesprek met Mona Keizer, CDA-Tweede Kamerlid en woordvoerder zorg. Mona Keizer heeft een landelijk meldpunt "Meld het Mona" waar burgers uit het hele land terecht kunnen met hun vragen naar aanleiding van de doordecentralisatie van de zorg en de gevolgen voor de ontvangers of verleners van mantelzorg. De fractie van Achtkarspelen was nieuwsgierig naar de voorbeelden en de acties die Mona daarop onderneemt. Via het meldpunt heeft Mona Keijzer een goed overzicht van gemeentes met mooie voorbeelden, maar zeker ook van de soms schrijnende gevolgen die er zijn. De CDA-fractie kon weer naar het hoge noorden afreizen met een aantal concrete handvatten om decentralisatie in de gemeente Achtkarspelen goed kritisch te volgen en waar nodig bij te sturen.

Als CDA Achtkarspelen willen wij onze inwoners dan ook vragen uw eventuele vragen en of problemen te melden bij het meldpunt van Mona Keijzer via de site ‘Meld het Mona’. Ook kunt u ons als gemeentelijk CDA-fractie altijd benaderen  wanneer u denkt dat het anders kan en/of moet.

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Nico BosAuke Attema