Het ambtsgebed
26 november 2018 08:54 uur

Het ambtsgebed

Kunnen we zonder Gods zegen?
Op de raadsagenda van donderdag 22 november stond een initiatiefvoorstel van de FNP op de agenda. Dit voorstel mede ingediend door de VVD beoogde het afschaffen van het ambtsgebed.

Lees meer
V.l.n.r.: Nico Bos, voorzitter CDA Achtkarspelen, Maaike Prins, Piet Kuipers en Auke Spoelstra (nr. 16 op de kandidatenlijst van PS en nr. 20 op de kandidatenlijst Wetterskip)
16 november 2018 20:08 uur

Tijdens een druk bezochte ledenvergadering van CDA-Achtkarspelen werd op 5 november in Buitenpost gesproken over de verkiezingsprogramma’s van Provinciale Staten en Wetterskip Fryslân. Deze verkiezingen zijn op woensdag 20 maart 2019.

Lees meer
Kinderpardon?
22 oktober 2018 19:23 uur

Kinderpardon?

Het CDA gaf geen steun aan de CU-motie kinderpardon. In deze motie wordt het college opgeroepen bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid te pleiten voor een oplossing voor ‘gewortelde’ kinderen, bijvoorbeeld door versoepeling van het meewerkcriterium van het Kinderpardon.

Lees meer
Glasvezel voor buitengebied!
22 oktober 2018 18:59 uur

Glasvezel voor buitengebied!

Al jaren spant het CDA zich in om glasvezel in het buitengebied aan te leggen. In de werkgroep glasvezel heeft Romke van der Wal zich hier altijd hard voor gemaakt. Toen de provincie dit jaar 35 miljoen achtergestelde lening beschikbaar stelde aan KabelNoord, waren Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel er als de kippen bij om als eerste te worden aangesloten.

Lees meer
CDA blij met initiatieven van sportverenigingen
15 september 2018 12:17 uur

CDA blij met initiatieven van sportverenigingen

Op donderdag 13 september was er in het gemeentehuis een zogenaamde informatiecarrousel. Tijdens deze openbare bijeenkomst kunnen raadsleden technische vragen stellen over zaken die op de raadsagenda staan of komen. Ook is het mogelijk voor inwoners van de gemeente om in te spreken of iets te vertellen over hun  initiatieven.


Het CDA werd afgelopen donderdag tijdens de informatiecarrousel aangenaam verrast door een tweetal presentaties. De tennisvereniging Surhuisterveen en en voetbalclub Twijzel gaven beide apart van elkaar een presentatie over hoe deze clubs hun maatschappelijke rol de komende jaren willen oppakken.

Lees meer
Pagina 2 van 55

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Nico BosAuke Attema