Kinderpardon?
22 oktober 2018 19:23 uur

Kinderpardon?

Het CDA gaf geen steun aan de CU-motie kinderpardon. In deze motie wordt het college opgeroepen bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid te pleiten voor een oplossing voor ‘gewortelde’ kinderen, bijvoorbeeld door versoepeling van het meewerkcriterium van het Kinderpardon.

Lees meer
Glasvezel voor buitengebied!
22 oktober 2018 18:59 uur

Glasvezel voor buitengebied!

Al jaren spant het CDA zich in om glasvezel in het buitengebied aan te leggen. In de werkgroep glasvezel heeft Romke van der Wal zich hier altijd hard voor gemaakt. Toen de provincie dit jaar 35 miljoen achtergestelde lening beschikbaar stelde aan KabelNoord, waren Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel er als de kippen bij om als eerste te worden aangesloten.

Lees meer
CDA blij met initiatieven van sportverenigingen
15 september 2018 12:17 uur

CDA blij met initiatieven van sportverenigingen

Op donderdag 13 september was er in het gemeentehuis een zogenaamde informatiecarrousel. Tijdens deze openbare bijeenkomst kunnen raadsleden technische vragen stellen over zaken die op de raadsagenda staan of komen. Ook is het mogelijk voor inwoners van de gemeente om in te spreken of iets te vertellen over hun  initiatieven.


Het CDA werd afgelopen donderdag tijdens de informatiecarrousel aangenaam verrast door een tweetal presentaties. De tennisvereniging Surhuisterveen en en voetbalclub Twijzel gaven beide apart van elkaar een presentatie over hoe deze clubs hun maatschappelijke rol de komende jaren willen oppakken.

Lees meer
Kom er bij!
12 september 2018 12:42 uur

Kom er bij!

In Buitenpost organiseert It Koartling het Kom-er-bij-festival. Iedereen is welkom. Het gevarieerde programma biedt elk wat wils. Er zijn optredens, presentaties, eten, drinken en een interessante informatiemarkt. Iedereen is welkom en kan meedoen. De toegang is gratis. Doel van de bijeenkomst is een ontmoeting tussen mensen. In het bijzonder worden mensen met speciale behoeften, kwetsbare mensen en mensen met sociale of emotionele eenzaamheid uitgenodigd. Kijk eens op www.itkoartling.nl!

Lees meer
Friese windenergie uit Groningen
18 juli 2018 12:28 uur

Friese windenergie uit Groningen

Onlangs bezochten we als CDA-fractie melkveehouder Thomas van der Wal in Stroobos. Hij heeft op zijn erf een kleine windmolen geplaatst in goed overleg met de buurt. Deze windmolen heeft een ashoogte van vijftien meter en houten wieken. Door het plaatsen van deze windmolen is deze ondernemer zelfvoorzienend qua energie voor zijn bedrijf met tachtig melkkoeien.

Lees meer
Pagina 3 van 55

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Nico BosAuke Attema