Kom er bij!
12 september 2018 12:42 uur

Kom er bij!

In Buitenpost organiseert It Koartling het Kom-er-bij-festival. Iedereen is welkom. Het gevarieerde programma biedt elk wat wils. Er zijn optredens, presentaties, eten, drinken en een interessante informatiemarkt. Iedereen is welkom en kan meedoen. De toegang is gratis. Doel van de bijeenkomst is een ontmoeting tussen mensen. In het bijzonder worden mensen met speciale behoeften, kwetsbare mensen en mensen met sociale of emotionele eenzaamheid uitgenodigd. Kijk eens op www.itkoartling.nl!

Lees meer
Friese windenergie uit Groningen
18 juli 2018 12:28 uur

Friese windenergie uit Groningen

Onlangs bezochten we als CDA-fractie melkveehouder Thomas van der Wal in Stroobos. Hij heeft op zijn erf een kleine windmolen geplaatst in goed overleg met de buurt. Deze windmolen heeft een ashoogte van vijftien meter en houten wieken. Door het plaatsen van deze windmolen is deze ondernemer zelfvoorzienend qua energie voor zijn bedrijf met tachtig melkkoeien.

Lees meer
CDA stelt vragen over dienstverlening en regeldruk
12 juni 2018 10:03 uur

CDA stelt vragen over dienstverlening en regeldruk

In de Leeuwarder Courant verscheen een bericht over de ‘beroerde’ score van Achtkarspelen als het gaat om het mailverkeer van ondernemers met de gemeente. 

Lees meer
Nieuw in de Raad
11 juni 2018 08:25 uur

Nieuw in de Raad

Een nieuw gezicht in de raad! Op het moment van schrijven ben ik net beëdigd als raadslid voor het CDA in Achtkarspelen. Afgelopen donderdag is het nieuwe college geïnstalleerd en door de installatie van de twee CDA wethouders: Jouke Spoelstra en Harjan Bruining, mag ik de komende periode doorschuiven als raadslid. Een nieuwe uitdaging die ik met heel veel plezier aanga!

Lees meer
CDA Achtkarspelen zoekt talent
10 juni 2018 12:09 uur

CDA Achtkarspelen zoekt talent

‘Gezocht: verbinders met het hart op de goede plaats’.  Zaterdagmorgen 23 juni van 10.00-11.30 uur nodigt CDA Achtkarspelen iedereen uit die zich wil inzetten voor de samenleving. Op camping Blauforlaet in Augustinusga is er een bijeenkomst voor iedereen die zijn talent wil inzetten voor de gemeente Achtkarspelen.

Lees meer
Pagina 3 van 55

Fractie:

Lydeke ZandbergenMeindert TalmaRomke van der WalJacob ZwaagstraGert TerpstraDoethyna Vriesema

Bestuur:

Nico BosAuke Attema